En hälsosam och välbalanserad frukost är grunden för en bra start på en ny dag. Många polacker väljer havregrynsgröt, som har ett antal hälsofrämjande egenskaper. Traditionellt görs den med vatten eller komjölk. Ibland görs den med havre- eller mandeldryck, de populära ”växtmjölken”. Ett ännu bättre alternativ är att tillsätta kefir i havregrynsgröten. Detta tillägg kommer att göra det till en verklig supermat.
I 100 g kefir hittar du så mycket som 103 mg kalcium, liksom protein, vilket är avgörande för viktminskning. Dessutom är kefir en skattkista av mineralsalter och probiotika, som visar positiva effekter på matsmältnings- och immunsystemet.
Så varför inte utnyttja dess potential i havregrynsgröten på morgonen? Att lägga kefir till din havregryn kommer inte bara att berika din frukost med B-vitaminer och stödja nervsystemets arbete, utan kommer också att bidra till bättre hudutseende och korrekt ämnesomsättning. De antiinflammatoriska och antimikrobiella effekterna av denna dryck är inte heller obetydliga.
Tillsätt kefir till dina havregryn och din mage kommer att försvinna snabbare
Kefir kan också spela en roll i att neutralisera fytinsyra, som naturligt förekommer i havregryn och hindrar mineralabsorption. Genom att tillsätta det i dina havregryn ökar du biotillgängligheten av värdefulla ingredienser.
Att tillaga havregryn med kefir är trivialt. Blötlägg helt enkelt dina flingor i kefir på kvällen och njut av en färdig, näringsrik måltid på morgonen. Komplettera måltiden med dina favorittillbehör, t.ex. frukt, nötter eller frön, som inte bara ger en varierad smak utan också ytterligare näringsvärde.
Tidigare har vi skrivit om vikten av hälsa och hur frukter kan bidra till en näringsrik frukost. Att äta frukter främjar god hälsa, men det finns även en oro över mikroplast som kan påverka våra matvaror, inklusive frukter. Detta kan i sin tur påverka vår hälsa negativt.
Microplast i frukt ?? Specificera, please.
Jag gillar att läsa om era goda råd men frukt o microplast gör mig förbryllad.