Vad är Being Human Diet, det hälsosamma sättet att gå ner nio kilo på tre månader?

Diet

I och med klimakteriet börjar man inte bara drabbas av vissa symtom som värmevallningar och ökad trötthet, utan man tenderar också att gå upp i vikt och samla fett på vissa delar av kroppen. Detta är vad nutritionisten Petronella Ravenshear upptäckte, som såg hur hon, oavsett hur mycket hon kontrollerade sin kost och motionerade, gick från 54 kilo till 63 kilo utan att ens inse det.

”Rådet att äta mindre och motionera mer är felaktigt och orättvist. De av oss som följer det rådet är tyvärr dömda att misslyckas. Jag har sett alltför många människor som har tränat för mycket och ätit för lite i sin desperata strävan att gå ner i vikt och allt de har uppnått är demoralisering”, säger hon.

Det var denna situation som fick henne att ta fram ett sätt att äta som gjorde att hon kunde gå ner nio kilo utan att lida det minsta. Hon kallade den Human Being Diet, ett sätt att äta som liknar Medelhavsdieten och som prioriterar kvalitetsmat, eliminerar ultraprocessad mat och förser kroppen med de makro- och mikronäringsämnen som krävs för att aktivera ämnesomsättningen.

På så sätt minskar denna nya kost inflammation, stabiliserar insulinnivåerna och förbättrar det allmänna välbefinnandet . Genom att komma bort från bearbetade livsmedel avgiftas kroppen och man känner sig mer energisk och återfår den vitalitet som man förlorat efter år av dålig kosthållning.

”En av de spännande biverkningarna av att följa HBD-programmet är viktminskning, men du får också bättre energi, mer motståndskraft och en ljusare syn på livet, tillsammans med stabila blodsockernivåer, hormoner i balans och en lösning på många smärtsamma tillstånd”, förklarar metodens skapare.

Vad är Human Being Diet?

De första tre månaderna av Human Being Diet är baserade på livsmedel som är rika på makronäringsämnen som underlättar rengöring av kroppen. Under de första dagarna eftersträvas en återställning genom att begränsa kaloriintaget till mellan 700 och 900 Kcal. Kalorierna minskas dock inte genom att minska mängden mat, utan genom att äta vegetabiliska livsmedel, som är rika på näringsämnen och har lågt kaloriinnehåll.

Därefter tillförs proteiner av hög kvalitet (framför allt fisk, ägg, kyckling och kalkon) och hälsosamma fetter. Planering av livsmedelskonsumtion gör att vi kan dra bättre nytta av näringsämnena i varje livsmedel, utan att blanda makronäringsämnen i samma måltid. Med andra ord, om vi redan har ett kvalitetsprotein äts det inte tillsammans med ett annat livsmedel som innehåller protein.

Denna diet är mycket fördelaktig eftersom den fokuserar på att äta kvalitetsmat och förstår att framgången med en matplan som håller oss på vår idealvikt beror på att vi uppnår en balans mellan de kalorier vi konsumerar och de kalorier vi förbränner.

Prioritera därför obearbetade och växtbaserade livsmedel, begränsa sockerkonsumtionen och ta inte till proteinsubstitut. Det senare gör det lättare att hålla sig till planen på lång sikt och förbättrar klimakteriebesvären.

Experter rekommenderar dock att du följer upp med en professionell, eftersom denna typ av diet kan vara kontraindicerad i vissa fall, till exempel om du har vissa brister i mikronäringsämnen eller vissa tidigare eller till och med dolda patologier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *