Tillagar du pasta så här? Italienska kockar kan inte titta på det

pasta

Polacker älskar pasta och är angelägna om italienska recept. Tyvärr, trots deras engagemang i köket, gör de ofta samma, förkastliga misstag, vilket förstör smaken på de beredda rätterna och berövar dem deras mest värdefulla egenskaper. Den populära kocken förklarar vad det handlar om och hur man lagar pasta så att den kommer perfekt ut.

Pasta är en stapelvara i det italienska köket som älskas av människor över hela världen. Den kommer i hundratals olika versioner. Tunn spaghetti, pennorör, fyllda tortellini eller ravioli är bara ett urval av de varianter du kan satsa på. Oavsett vilket val du gör måste du dock komma ihåg reglerna för pastatillagning.

Annars kommer inte ens den bästa kvalitetsprodukten att smaka bra. Var försiktig så att du inte gör det populära misstaget som bland andra den italienska kocken Mattia Centini varnar för.

Ska man skölja pasta? En italiensk kock skingrar tvivlen

Att skölja kokt pasta under kallt rinnande vatten är en vanlig praxis i polska hem. Det visar sig dock att det är ett stort misstag, som bland andra den italienska kocken Mattia Centini varnar för.

Mannen kommer från heta Italien, men bor sedan flera år tillbaka i Krakow där han håller matlagningsworkshops. Han är också aktiv på sociala medier och det är på sin Instagram: @throwbackpasta han bestämde sig för att varna internetanvändare för att skölja pasta efter tillagning. ”Snälla sluta!” – vädjade till sina tittare Mattia Centini.

I en kort video på sin profil förklarade en italienare varför det är fel att skölja pasta. Mattia Centini säger att pastan inte kommer att torka ut, så det är verkligen ingen mening att göra det.

Du bör också veta att du genom att göra detta sköljer bort stärkelseskiktet som binder pastan till såsen och att du också sköljer ut de mest värdefulla ingredienserna från pastan: fiber, protein eller B-vitaminer som finns i semolina (mjöl).

Hur kokar man pasta så att den blir perfekt? Det här tricket kommer att förbättra smaken

Mattia Centini förklarar hur man kokar pasta så att den blir perfekt. Den ska släppas i redan saltat kokande vatten och fortsätta att följa receptet på paketet.

”Om du tar upp pastan ur kastrullen ska du omedelbart lägga den i såsen och kasta runt den som om det inte fanns någon morgondag”, sa han – rådde han sina tittare. Du kan också försiktigt röra om pastan med en sked eller tillsätta en droppe olivolja i den.

En ännu viktigare regel för pastakokning är dock att tillsätta precis rätt mängd salt. IPolen tillsätts för lite saltoch rätten får inte rätt smak. En italiensk kock anser att den perfekta mängden är 1 tesked salt per 100 g pasta och en liter vatten.

Tidigare har vi skrivit om många spännande sätt att laga mat med ägg, som en näringsrik bas i många rätter. Vi har även diskuterat användningen av en fritös, där man kan tillaga läckra friterade rätter, perfekt att kombinera med ris för en komplett måltid. Dessutom har vi pratat om vikten av att ha en bra bräd för att enklare kunna skära och förbereda ingredienser. För att bevara dessa livsmedel på bästa sätt är det också viktigt att ordna dem i kylskåp, så att de håller sig färska längre. Genom att kombinera dessa element kan vi skapa goda och varierande måltider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *