Om du någonsin undrat hur man får de perfekta empanada, men alltid slutade köpa dem på snabbköpet, är den här artikeln för dig. Att lära sig att göra dem hemma är inte bara mer ekonomiskt, utan också ett sätt att se till att de är färska och hemlagade.
Det bästa med det här receptet är att det bara kräver fyra grundläggande ingredienser som du förmodligen redan har i ditt kök. Dessutom, genom att göra dem själv, kan du anpassa dem till din smak och uppnå en unik konsistens och smak som gör att dina empanada kommer att berömmas av alla.
Om du vill överraska din familj och dina vänner, gör detta geni.
Att förbereda empanada hemma är lättare än det verkar. Med några enkla steg kan du sluta förlita dig på kommersiella versioner.
I den här kommer vi att förklara dig steg för steg hur du gör den perfekta förberedelsen, så att du kan ta detta steg och njuta av denna maträtt utan konserveringsmedel och mycket naturlig.
Du kommer att behöva:
- 250 gram mjöl
- 50 gram smör (du kan också använda margarin)
- 1 nypa salt
- 100 milliliter varmt vatten
Det här receptet är mycket enkelt att göra. Gå vidare och replikera det.
Steg för steg:
- Lägg mjölet och saltet i en stor skål och blanda.
- Tillsätt smöret skuret i små kuber och integrera med händerna tills du får en sandig konsistens.
- Tillsätt det varma vattnet lite i taget och blanda med händerna eller med en träsked tills en jämn deg bildas.
- Knåda på en mjölad yta i 5 minuter tills degen är smidig och mjuk.
- Dela degen i små portioner som är lika stora som ett empanadalock.
- Sträck ut varje portion med en kavel så att det blir skivor med en diameter på cirka 12 centimeter.
- Stapla locken och separera dem med plastseparatorer eller plastfolie och förvara i kylskåp tills de ska användas.