Hur gör man den perfekta sockerkakan? Det är inte så svårt, men det finns ett knep som är värt att känna till. Det hindrar sockerkakan från att sjunka ihop och den reser sig som en dröm. Vad är det för något? Den här ingrediensen har du definitivt i ditt kök.
Ett recept på svampkaka är en absolut helig behandling för alla som älskar eller älskar hembakning. Du kan göra massor av tårtor och de mest utsökta tårtor och vaniljsåsrullader med hjälp av sockerkaka , men först måste du baka sockerkakan, och det är här problemen börjar. Tyvärr gillar sockerkakan att stiga och falla ut ur ugnen, vilket effektivt förstör humöret hos varje dam (och herre) i huset. Och ändå finns det ett mycket enkelt sätt att undvika detta. Allt du behöver göra är att lägga till en streck vinäger. Oroa dig inte för att den skarpa smaken överförs till degen – den obehagliga aromen kommer inte att kunna upptäckas och vinägern kommer bara att ge degen animering.
Sockerkakan – ett recept som inte har någon rätt att gå fel Ingredienser:
- 6 stora ägg,
- 1 hel kopp socker,
- 1 kopp mjöl, helst kakmjöl,
- en halv kopp potatismjöl,
- 2 ofullständiga skedar vinäger,
- en nypa salt.
En sockerkakan som inte faller ner. Metod:
- Innan du börjar, se till att alla ingredienser har rumstemperatur. Så ta ut äggen ur kylen i förväg så att de värms upp lite.
- Förbered en skål. Separera äggvitorna från äggulorna. Blanda äggulorna med vinäger och bakpulver. Vispa äggvitorna till ett hårt skum tillsammans med socker och salt. Kom ihåg att tillsätta sockret i omgångar.
- När du har ett lätt och glansigt skum tillsätter du äggulorna och blandar igen. Tillsätt sedan mjölet och potatismjölet i omgångar och blanda på låg hastighet.
- Förbered bakformen och smörj botten med smör och strö över semolina. Smörj inte sidorna – sockerkakan måste ”klättra”. Häll sedan kaksmeten i formen och ställ in den i ugnen som är förvärmd till 180 grader. Baka i ca.. 35 minuter.
- Efter gräddningen låter du sockerkakan vila med ugnsluckan på glänt. Skär sockerkakan i rundlar när den har svalnat helt.
Tidigare har vi pratat om olika typer av livsmedel och dess användning. Att inkludera potatis i din kost erbjuder en mångsidighet som få andra livsmedel har – variera tillagningen för att hålla det intressant. Om du vill ha ett hälsosamt frukostalternativ, överväg att använda havregryn; det ger en bra start på dagen och är rikt på fiber. När du bakar, glöm inte att prova att göra en kakan som kan anpassas med olika smaker; outfit som passar just din smak. För något lite mer speciellt, testa att baka en apelsinkaka; den friska smaken av apelsin kan lyfta din bakning till en ny nivå. Till sist, på tal om bakning, roulad är en kul teknik att experimentera med; prova att fylla den med dina favoritfyllningar för en imponerande dessert.