Recept och alla hemligheter för att göra citronbiskvier i Havanna-stil

Med några enkla ingredienser och lite tålamod är det möjligt att skapa en hemmagjord version av dessa läckra kex hemma.

Havannas fyllda citronkex har blivit en klassiker bland argentinska bakverk, kända för sin läckra krämiga fyllning och delikata smakkombination mellan citronens syra och degens mjukhet. Dessa kex, som i många hem hör till mellanmålen eller till en god kopp kaffe, kan tyckas vara en lyx som är exklusiv för varumärket. Men med några enkla ingredienser och lite tålamod är det möjligt att återskapa en hemlagad version av dessa läckra kex hemma.

Processen är inte så komplicerad som den kan verka, och bäst av allt är att du kan uppnå en smak som är mycket lik originalen. För att göra kexen bereds först en mjuk deg av smör, mjöl, socker och citronskal som sedan skärs i små rutor. Fyllningen består av en citronkräm som görs med citronsaft, socker och en aning smör. Nyckeln till att göra receptet så likt Havannas som möjligt är att få till fyllningen precis rätt, den ska vara krämig och inte för flytande, så att den inte rinner ut när kakorna sätts ihop.

Även om originalsmaken har sin egen unika twist, kan du med detta hemlagade recept anpassa ingredienserna efter smak och skapa en söt godbit som, med engagemang, kan matcha kvaliteten och smaken hos varumärkets berömda kex.

Recept på citronkex

Ingredienser för receptet

Till degen:

  • 200 gram smör (vid rumstemperatur)
  • 100 gram socker
  • 1 ägg
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 tesked vaniljessens
  • 250 gram mjöl 0000
  • 1 tesked bakpulver

Till citronfyllningen

  • 200 gram kondenserad mjölk
  • 100 gram citronsaft (cirka 2 citroner)
  • 50 gram smör
  • skal av 1 citron

Gör så här steg för steg:

  • Förbered degen: Vispa smöret med sockret i en stor skål tills det är krämigt och jämnt. Tillsätt ägget, citronskalet och vaniljessensen och fortsätt vispa tills allt är väl blandat. Sikta sedan mjölet med bakpulvret och tillsätt det till blandningen, lite i taget, så att det bildas en deg. Knåda tills du får en slät och homogen deg. Om du tycker att degen är för kladdig kan du tillsätta lite mer mjöl.
  • Forma kexen: När degen är klar, linda in den i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i cirka 30 minuter. Efter denna tid sträcker du ut degen med en kavel på en mjölad yta tills den är ca 0,5 cm tjock. Skär ut fyrkanter med en utstickare och lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt med smör.
  • Baka: Baka kakorna i en förvärmd ugn på 180°C i ca 10-12 minuter, eller tills de är gyllenbruna runt kanterna. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna helt innan du fyller dem.
  • Förbered citronfyllningen: Värm kondenserad mjölk, citronsaft och smör i en liten kastrull på låg värme under konstant omrörning. När blandningen tjocknar och bildar en kräm, tillsätt citronskalet och ta bort från värmen. Låt den svalna lite, men den ska fortfarande vara krämig när du använder den.
  • Montera kakorna: När kakorna har svalnat, lägg en tesked av citronfyllningen på en av kakorna och täck den med en annan. Pressa försiktigt så att de håller ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *