Detta köksredskap är särskilt användbart för att förbereda de olika rätter som vi kommer att servera under de kommande julluncherna och middagarna.
Det är välkänt att julen brukar vara synonymt med stora familjemiddagar och måltider där rätterna, både vad gäller kvantitet och kvalitet, måste presenteras i bästa möjliga skick. För att uppnå detta måste vårt kök vara förberett för alla delikatesser vi vill tillaga, oavsett hur komplicerade de är.
Därför måste vi se till att alla redskap och verktyg som används för att tillaga recepten är i optimalt skick och att de är rena. Även om de mest grundläggande och synliga elementen kommer att vara de som ser bäst ut, får vi inte glömma de som får minst uppmärksamhet, inklusive ugnsfacket.
Detta element används vid tillagning av många rätter, både söta och salta, och kan nå en nivå av försämring och smuts som sällan ses i något annat köksredskap, så att vissa användare föredrar att bli av med dem snarare än att tvätta dem. Vi kan dock använda oss av olika hemmagjorda knep för att ge dessa brickor ett andra liv och få dem att se ut som nya.
Enkelt men effektivt
För att helt ta bort alla spår av smuts från våra ugnsplåten och få dem att se helt nya ut kommer vi att använda en mycket vanlig ingrediens i denna typ av process. Detta är bakpulver. Genom att blanda några skedar av denna produkt med lite kokande vatten och vänta i ungefär en timme kommer vi att uppnå en riktigt effektiv rengöringslösning.
För att applicera den, använd en mjuk trasa och gnugga den över brickans yta och ägna särskild uppmärksamhet åt de mest envisa resterna. Efter att ha spridit blandningen , skölj köksredskapet med vatten och avsluta det med lite milt diskmedel, så att det är glänsande.
Om brickan fortfarande har några rester som sitter fast på ytan eller om den tidigare metoden inte övertygar oss, fyller vi vårt handfat med den blandning som beskrivs ovan. Till detta kommer vi att lägga till en lätt dos vinäger, vilket kommer att förstärka dess rengöringskvalitet. Sänk sedan ner brickan i den, så att resterna mjuknar så mycket som möjligt. Efter en period på mellan trettio minuter och en timme är det dags att skölja och torka för att njuta av det slutliga resultatet under festligheterna.