Matera-kaka med ”5 glas”-receptet: prova den här versionen av mormors recept, mjuk som smör och supergod.

Matera-kaka

Om du vill njuta av ett mellanmål med ren smak, men utan att spendera för mycket, finns det ett recept som aldrig misslyckas och som säkert kommer att gillas av alla hemma. Det är därför vi idag ger dig en bra lösning som innebär att du gör en matera-kaka.

Denna matera-tårta är populär för ett recept som kallas ”5 glas” och ger dig ett utsökt sött alternativ i gengäld i några enkla steg.

Alla hemma kommer att älska denna fantastiskt fluffiga matera-kaka. Källa:

För att njuta av en trevlig eftermiddag med din familj och vänner kan du inte missa denna enkla förberedelse som gör att du kan smaka på ett alternativ som har en smörmjuk deg, mycket svampig och extremt utsökt.

Ingredienser till kakan

1 875 cc glas mjölk

1 glas 875 cc olja

1 glas 875 cc majsmjöl

1 glas 875 cc vitt socker

1 kopp 875 cc vetemjöl

1 tesked vaniljessens

1 tesked bakpulver.

Hur man gör det:

Det första du behöver göra för att skapa denna oemotståndliga matera-kaka är att hälla mjölken i en skål, följt av koppen olja och sedan sockret. Vispa och integrera allt mycket väl med hjälp av en visp tills sockret är helt upplöst.

Häll sedan majsmjölet i denna skål, rör om allt igen och tillsätt vetemjölet sist, när det har integrerats i blandningen.

När blandningen är jämn tillsätter du en tesked vaniljessens och en tesked bakpulver. Blanda allt igen och placera blandningen i en tidigare smord och mjölad kakform. Grädda din materakaka i en förvärmd ugn på 180 °C i 40 minuter och njut sedan av denna riktiga godbit.

Vi har tidigare skrivit om dessa viktiga ämnen! Att göra kakor med havregryn ger en härlig konsistens och nyttiga egenskaper. För en god dessert kan du använda mördeg som bas för att skapa läckra bakverk, såsom småkakor och pajer. Om du letar efter ett snabbt och enkelt recept, prova att kombinera havregryn med choklad eller nötter för extra smak. Glöm inte att baka en klassisk sockerkaka som alltid är uppskattad och passar perfekt vid fika!

One Reply to “Matera-kaka med ”5 glas”-receptet: prova den här versionen av mormors recept, mjuk som smör och supergod.”

  1. Jag undrar bara om måtten i Materia kakan !? Hur mycket av varje ingrediens i milliliter/deciliter är det?
    MVH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *