Jag visste inte heller att jag förvarade ägg i kylen på fel sätt: så här lägger du dem i kylen

ägg

Ägg är ett av de livsmedel vi äter mest av, men det är också ett av de livsmedel som skapar mest tveksamhet kring förvaringen.

Ägg är ett av de mest populära, näringsrika och viktiga livsmedlen i vår kost som vi tenderar att konsumera regelbundet, både i sin rena form och i olika härledda produkter.

Men det är också ett av de livsmedel som väcker mest tvivel när det gäller förvaring hemma, med frågor om varför de ska förvaras i kylskåpet om de i butikerna står utomhus och, framför allt, var de ska förvaras när vi väl har dem hemma.

Den bästa platsen att förvara ägg i kylen

I allmänhet, i ett klimat som Spaniens, där temperaturen vanligtvis är mild eller varm under många månader av året, är det bästa alternativet att förvara ägg i kylskåpet, eftersom vi, om vi inte har god kontroll över luftkonditioneringen i hemmet, vanligtvis når varierande temperaturer med plötsliga förändringar på mer än 20-25 grader i kök, till skillnad från i stora stormarknader där temperaturen vanligtvis är mycket kontrollerad och stabil.

Okej, så vi förvarar dem i kylskåpet, inga problem, det är vad det är till för. Och det mest omedelbara är att tro att det är nödvändigt att göra det i de typiska äggkopparna som många modeller levereras med, i allmänhet placerade i dörrarna. Men det gör man inte.

Dörren är den sämsta platsen i kylskåpet för att förvara ägg, eftersom varje gång vi öppnar den kommer det att ske en plötslig temperaturförändring i detta område, vilket kommer att minska produktens hållbarhet.

Orsaken till detta är, förutom uppvärmningen som kan få bakterier att föröka sig, att det på platser med hög relativ luftfuktighet bildas kondens på skalets yta, droppar som gradvis kan tränga igenom skalet och föra in skadliga mikroorganismer.

Av denna anledning är det lämpligt att förvara ägg på kylskåpets översta hylla, där de kommer att ha en stabil mellantemperatur och kommer att vara längre bort från kondens eftersom det är ett svalare område än den nedre delen. Det är också en bra idé att ta ut äggen ur förpackningen så snart du kommer hem och inte lägga dem i kylen, eftersom vi inte vet hur smutsiga de är, var kartongen har förvarats osv. Vi kan använda en skål för att lägga dem i.

Ytterligare tips för att förvara ägg på rätt sätt

Ägg ska kylas omedelbart när du kommer hem med dem och ska aldrig tvättas innan de förvaras, eftersom det kan förstöra den skyddande hinnan och minska hållbarheten.

Om äggen är kraftigt nedsmutsade med smuts, smuts eller fjädrar kan de borstas eller försiktigt skrubbas torra med en borste. Å andra sidan kan äggen tvättas vid användningstillfället.

Om du hittar ett sprucket eller trasigt ägg är det bäst att kasta bort det och se till att det inte har förorenat de andra.

Tidigare skrev vi om användningen av olja i matlagning och dess hälsofördelar. Vi utforskade också hur man kan använda en vakuum för att bevara mat längre. Pasta var ett ämne där vi diskuterade olika typer och tillagningsmetoder. I en annan del behandlade vi ägg och deras näringsvärde. Slutligen talade vi om olika sätt att använda en fritös för att skapa läckra måltider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *