Jag steker äpplena i en kastrull och häller denna blandning över dem. Detta är det snabbaste kakreceptet som finns

recept

Snabba recept på fruktkakor är vad vi gillar bäst. I den här varianten förbereder vi en rik svampkaka. I pannan förvandlas den till en äppelpaj.

Snabb äppelpaj

Äppelpaj är en av våra favoritkakor och är en mycket bred term som beskriver många variationer på temat äpplen i kombination med, och ibland till och med utan, bakverk. Den här versionen är så enkel att det är svårt att känna igen en äppelpaj i den. Men den är samtidigt så god att det är värt att försöka göra den åtminstone en gång.

Speciellt som det går extremt snabbt att baka den. Du behöver inte ens förvärma ugnen – allt du behöver är en kastrull och en skål där du förbereder blandningen. En sådan snabb tårta är lämplig för daglig användning och till efterrätt för oväntade gäster.

Snabb efterrättskaka

Illustrationerna för detta recept kommer från Recipe Plus-kanalen. Där förbereder författarna en äppelpaj med tillsats av aprikosmarmelad. Detta är dock ett riktigt mångsidigt recept som fungerar med många typer av frukt och toppings.

Ingredienser

  • 200 g mjöl
  • 3 äpplen
  • 1 ägg
  • 150 ml mjölk
  • 4 msk vegetabilisk olja
  • 2 msk sylt efter eget val
  • 2 teskedar bakpulver
  • Saft och skal av 1 citron
  • 1 msk smör
  • 1 tesked kanel.
  • Salt

Äppelpaj i stekpanna

Skala äpplena, kärna ur och skär dem i små skivor. Lägg dem i en kall stekpanna. Tillsätt en matsked smör och strö över kanel.

Blanda ägget, en nypa salt, oljan, den andra delen av sylten och citronskalet i en skål. Blanda med en visp eller en matberedare. Tillsätt mjölken och blanda igen. Sikta ner mjöl och bakpulver i skålen och blanda allt till en jämn, flytande smet.

Placera äpplena på en brännare med medelhög effekt. Rör om när smöret börjar smälta. Tillsätt citronsaft och en matsked sylt. Låt sjuda tills äpplena börjar karamelliseras och falla isär, rör om då och då.

Häll smeten från skålen i formen. Täck över och grädda på låg värme tills kakan är torr att ta på på ovansidan. Täck sedan över formen med en tallrik och vänd på den. Skjut tillbaka kakan i formen och grädda i 5 minuter på den andra sidan. Den färdiga kakan kan pudras med florsocker.

Tidigare har vi skrivit om hur man kan ugnsrosta brysselkål för ett krispigt och smakrikt tillbehör. Att kombinera ägg med ris ger en enkel men mättande måltid, som lika gärna kan serveras med en bit stekt fisk. För den som älskar bakverk, kan en luftig maräng vara pricken över i:et för alla dessertälskare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *