När den här grytan hamnar i ugnen börjar alla cirkla runt köket med otålighet. En snabb och enkel middag försvinner snabbt från tallrikarna.
Det här är ett recept på en enkel och billig måltid som kommer att tilltala alla i hushållet. Dessutom gör det att du kan smyga in lite mer grönsaker i din dagliga kost. Det här är det bästa svaret på den eviga frågan ”vad blir det till middag ikväll”. Det är perfekt för dagar då jag inte har tid med långa förberedelser.
Kyckling- och grönsaksgryta
Varm, mättande och så god att det inte saknas önskemål om mer – den här grytan är en hit varje gång. Det är ett recept där du kan låta din kulinariska fantasi flöda och använda de grönsaker som väntar på sin tur i kylen. Jag använder oftast broccoli och paprika. Färgen spelar ingen roll. Du kan också lägga till lite chili för att få lite kryddighet. Du kan också lägga till morötter, zucchini, purjolök eller till och med persiljerot i din risgryta.
Det hela sammanförs av en enkel tomatpassatasås. Det hela är aromatiskt, gott och mättande. Om du vill ha något över till nästa dag är det bara att sätta in grytan i ugnen. Den kommer att smaka som om du precis har tillagat den.
Ingredienser:
- 600 g tomatpassata,
- 500 g kycklingbröst,
- 200 g ris,
- 150 g majs med grädde,
- 150 g riven ost,
- 1 röd paprika,
- 1 lök,
- buketter av broccoli,
- 3 vitlöksklyftor,
- 2 msk olivolja,
- 1 tesked torkad oregano,
- en halv tesked spiskummin,
- en halv tesked stark peppar,
- salt och peppar efter smak
Metod för beredning:
- Koka riset och minska förberedelsetiden med några minuter.
- Tärna kycklingfilén, krydda med salt och peppar och stek i olja.
- Stek den hackade löken och den pressade vitlöken i samma panna.
- Efter en kort stund tillsätter du den tärnade paprikan.
- Blanda det kokta riset med grönsakerna och tillsätt broccolibuketterna, majsen och den stekta kycklingen.
- Häll över blandningen i en ugnsfast form.
- Strö över riven ost.
- Ställ in i en förvärmd ugn på 180 grader Celsius och grädda i ca 20 minuter.
Servera grytan varm. Dekorera med persilja. Smaklig måltid!
Möjligtvis kan du vara intresserad av: Maräng är en lätt och luftig dessert som passar perfekt för att bjuda på. En av de mest populära tillagningarna är fisk, vilket är en oumbärlig källa till nyttiga fetter och protein. Som dessert bör du överväga att göra något speciellt för att glädja dina gäster. Du kan också lägga till apelsinskalssylt i bakverk, vilket ger dem en fantastisk smak. Och slutligen, missa inte att skämma bort dig själv med en chokladtårta, som blir en utmärkt avslutning på varje måltid.