Inte en dag, inte en månad: hur länge rått kött håller sig i kylskåpet och vid vilken temperatur det ska förvaras.

Rått kött

Rått kött kan förstöras mycket snabbt, så det är viktigt att veta hur man konserverar det och hur många dagar det håller sig i kylen.

I allmänhet har rått kött en begränsad hållbarhet i kylskåpet och detta varierar beroende på typen av kött. Till att börja med måste alla styckningsdelar förvaras vid 4 °C eller lägre för att bevaras.

Hur länge varje typ av rått kött håller sig i kylskåpet

Hur länge rått kött kan förvaras i kylskåpet varierar beroende på köttslag. Rött kött som nötkött, fläskkött och lammkött kan t.ex. förvaras i 3 till 5 dagar.

(Du kanske är intresserad av hur man kokar köttbuljong ordentligt)

Hur länge rått kött håller sig i kylskåpet och vad du bör tänka på för att förhindra att det förstörs

Nötfärs, fläsk, gris, kyckling och andra fjäderfän har en kortare hållbarhetstid på 1 till 2 dagar. Under tiden bör råa fjäderfä, såsom kyckling och kalkon, också konsumeras inom 1-2 dagar.

När det gäller färsk fisk är hållbarheten ännu kortare, bara 1-2 dagar i kylskåpet. Detta beror på den höga känsligheten för förstörelse av bakterier.

Vilka rekommendationer bör man ta hänsyn till vid förvaring av rått kött i kylskåp?

  • Undvik korskontaminering med andra livsmedel. Lägg köttet i en lufttät behållare eller linda in det omsorgsfullt i plastfolie eller aluminiumfolie.
  • Placera det i den kallaste delen av kylskåpet, vilket vanligtvis är botten.
  • Om köttet inte används inom den beräknade tiden är det säkrast att frysa in det i frysen. På så sätt håller sig det råa köttet mycket längre och behåller sin smak och kvalitet.
  • Även om köttet fryses in bör det dock inte förvaras i frysen under alltför lång tid, eftersom köttets konsistens och smak då också påverkas under en längre tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *