Bröd är ett livsmedel som inte kan saknas från bordet i många hem: oavsett om det är för att göra rostat bröd till frukost, ett mellanmål vid mellanmålstid eller för att följa med rätter vid lunch och middag.
Men på grund av tidsbrist kan vi inte alltid köpa och baka bröd hemma på dagen, så vi tar till att frysa in det för att ha det tillgängligt när vi behöver det. Naturligtvis måste du i det här fallet gå igenom avfrostningssteget först.
Till att börja med har många experter avrått från att tina upp mat i rumstemperatur, eftersom det påskyndar spridningen av mikroorganismer. Därför är det bästa sättet att tina bröd att använda andra metoder som brödrost, ugn, fritös eller mikrovågsugn. Om du väljer den senare metoden bör du ta till dig det här knepet så att brödet inte blir hårt, bränns eller blir för mjukt.
Vattentricket för avfrostning av bröd i mikrovågsugnen
På Instagram-profilen @myrealfood_app (2 miljoner följare) publicerade de nyligen en video där de delar en serie knep för mikrovågsugnen, en av dem fokuserade på avfrostning av bröd.
Det händer ofta att brödet blir hårt eller bränns vid upptining i mikrovågsugnen, eftersom det är svårt att kontrollera den lämpligaste tiden, effekten och temperaturen. Så om du vill att brödet som tinas i mikrovågsugnen ska se ut som om det precis har gjorts, lägg det bara i den lilla elektriska apparaten med ett glas vatten. På så sätt kommer vattnet att avdunsta och hjälpa till att göra brödet krispigt på utsidan och mört på insidan.
Slutligen, i den ovannämnda publikationen, rekommenderar de att man lägger ett glas vatten med citron i mikrovågsugnen för att underlätta rengöringen. Med denna resurs kommer smutsen som är inbäddad i mikrovågsugnen att mjukas upp tack vare effekten av ångan från citronvattnet. Efteråt är allt du behöver göra att torka av den lilla apparaten med en trasa utan att behöva gnugga ihärdigt.
Vi har tidigare skrivit om hur man lagar perfekt pasta – koka den al dente för bästa resultat. När du förbereder sås, använd färska tomater för mer smak och näringsämnen. Tänk på att välja en bra bakplåt för att få ett jämnt gräddat bröd. För att göra ditt bröd extra saftigt, tillsätt lite olja i degen. En skvätt citron i såsen kan verkligen lyfta smaken och ge en fräsch touch.