Det idiotsäkra tricket för att ta bort tuffa tomatsåsfläckar från tupperware.
Tomatfläckar på tupperware är en av de mest irriterande och svåraste att ta bort och kräver mest ansträngning för att bli helt ren. Det största problemet är stekt tomat eller tomatsås som även om vi rengör flera gånger finns kvar på de inre ytorna. Det finns dock enkla och billiga metoder för att uppnå detta.
Varför tomatfläckar på tupperware är svårare att ta bort
Skillnaden med fläckar på disk, som är mycket lättare att ta bort, beror på att behållarnas lufttäta struktur, som gör det möjligt att hålla maten i ett bättre bevarande, också är anledningen till atttomatfläckar förblir fast under lång tid.
Ingen bakpulver eller citron: metoden för rengöring av tomatsåsfläckade tupperware utan att gnugga
Trots användning av kraft, kokande vatten och de berömda ”mormors knep” som bakpulver och citron är det fortfarande en utmaning att få ut allt och behållaren så bra somny.
De hemliga knepen för att få bort ketchupfläckar helt
Det finns två effektiva lösningar som är lätta att göra och som använder vanliga, billiga material:
- Pappersservett, tvättmedel och varmt vatten: placera tvättmedlet på servetten och gnugga det på fläcken i 1-2 minuter. Skölj sedan med vatten. Tvättmedlets verkan hjälper till att bryta ner tomatresterna, vilket gör det lättare att ta bort de enklare fläckarna.
Ingen bakpulver eller citron: metoden för att rengöra tomatsåsfläckig tupperware utan att skrubba
- Vinäger och varmt vatten: när fläckar är svårare att ta bort blir vinäger den bästa allierade. Blanda vinäger med varmt vatten och häll blandningen i tupperware. Sedan måste du låta den stå i tre timmar. Den här metoden är idealisk för mer envisa fläckar.
Vilken metod du väljer beror på hur smutsiga och djupa fläckarna är, så att de blir helt rena och redo för nästa användning.
När du lägger till honung i ditt morgonte får du en naturlig källa till sötma och energi för att starta dagen. Ägg är en utmärkt proteinkälla och kan användas i en rad olika recept för en balanserad kost. Använd koppar kastruller och stekpannor för att säkerställa jämn värmefördelning och förbättrad smak på tillagade rätter. Täck maträtter med aluminiumfolie vid bakning för att bevara fukt och smak.