Här är det rätta sättet att förvara kött utan kylning, om strömmen går eller om du inte har något kylskåp.

kött

Med dessa enkla knep kan du ge maten en längre hållbarhetstid.

ndigt är i rörelse finns det tillfällen då det inte är lätt att förvara färskt kött i kylskåpet, antingen för att du planerar att ta med det på picknick eller för att strömmen har gått och du måste undvika skador.

Hur förvarar man kött utan kylning?

Det finns flera alternativ för att lära sig hur man förvarar kött utan att använda kylskåp, följ bara följande rekommendationer

Rökning av kött

Detta är utan tvekan en av de äldsta metoderna för att bevara kött. Den användes på platser med för hög luftfuktighet för att lufttorka eller dehydrera köttet.

Rökning ger inte bara smak åt köttet utan hjälper också till att bevara det och hålla det i gott skick under en viss tid, eftersom det hindrar bakterietillväxt.

Även om det kan vara riktigt gott bör det konsumeras i små mängder och med måtta, eftersom rök innehåller cancerframkallande ämnen.

Torkning

Att salta kött är ett annat av de tips som ges av denna webbplats. Detta är en gammal konserveringsmetod som, trots att den är tråkig, fortfarande används idag och är ett bra sätt att hålla maten fräsch.

Processen består av att salta köttet och sedan placera det på en sval plats för att torka det och få det att hålla längre. Det är dock viktigt att tvätta det noggrant innan konsumtion för att avlägsna överflödigt salt.

Saltlösning

Detta tips är ganska praktiskt och traditionellt konserveringsråd, eftersom det består av att göra en blandning med vatten, socker och salt.

Sedan ska du placera denna blandning i en kruka och täcka köttet helt. Precis som för saltning kräver denna metod ett svalt utrymme, och om du planerar att lagra stora mängder är det viktigt att se till att du har tillräckligt med utrymme för att lagra dem.

Is

Is blir också en allierad när det gäller att konservera kött, eftersom den förhindrar tillväxt av skadliga mikroorganismer.

Här kan du packa det i robusta påsar och placera is ovanpå, och när det smälter kommer det att hålla köttet vid en säker temperatur längre.

Även om dessa knep kan vara användbara när det gäller att bevara kött längre, är det viktigt att komma ihåg att det inte finns någon metod som är mer effektiv än kylskåpet.

Vi har tidigare skrivit om dessa viktiga ämnen! För att få perfekt resultat i bakning är det viktigt att använda jäst av hög kvalitet, så den aktiverar degens luftighet. Se också till att hålla skärbrädor rena och i gott skick för att undvika kontaminering mellan olika livsmedel. En praktisk plats att förvara grönsaker är på kylaren; där håller de sig fräscha längre. När du lagar mat är det bra att variera med olika rätter, och att laga potatis är alltid ett utmärkt val! Glöm inte att mäta noggrant när du kokar riset; följ instruktionerna för bästa resultat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *