Gyllene frukter: kollagenfylld mat som motverkar rynkor och håller huden fast

frukt

Det är en frukt som är rik på C-vitamin som behövs för tillväxt och reparation av vävnader i alla delar av kroppen. Det stärker immunförsvaret och synen.

I en balanserad kost är ett tillräckligt proteinintag viktigt, och om det kommer genom hälsosamma kanaler, så mycket bättre. Det rekommenderas att vuxna konsumerar 0,8 gram protein per kilo kroppsvikt per dag, som finns i mejeriprodukter, rött kött, fisk, skaldjur och ägg. Äpplet är till exempel en mycket intressant proteinkälla i fruktvärlden, ett livsmedel som konsumeras i stor utsträckning, men det finns andra som druvor, kokosnötter, avokado, bananer och jordgubbar, bland andra.

Det finns dock en frukt med ett speciellt proteininnehåll: nanche. Frukten är rund, liten och har en färg som varierar från gult till orange beroende på mognad. Den är söt, men något syrlig, och smakfaktorn blir mer riskfylld när den är mogen, eftersom den då får sura fläckar. Proteinhalten är 3,6 procent, jämfört med 1,1 procent i bananer eller blygsamma 0,2 procent i meloner eller äpplen. Som om inte det vore nog har den också mer C-vitamin än mandarin eller guava, enligt studier från US Food and Drug Administration (FDA).

Enligt National Library of Medicine behövs C-vitamin för vävnadstillväxt och -reparation i alla delar av kroppen. Det används för att bilda kollagen, som används för att bekämpa rynkor, bygga hud, senor, ligament och blodkärl, läka sår och bilda ärrvävnad.

Fördelar och egenskaper hos nanche

Nanche har andra namn, från changunga till nancite, och dess vetenskapliga namn är Byrsonima crassifolia. Den är något mindre än en oliv och har ett hårt, runt frö. Den är mycket vanlig i de mexikanska delstaterna Guerrero, Nayarit och Michoacán, som står för tre fjärdedelar av den nationella produktionen i Aztec.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *