För en lätt frukost gör mormors apelsinmunkar 0 ägg och 0 smör, endast 180 Kcal

frukost

Om du vill börja dagen lätt kan du ta en bit av den här orangea munken, inga ägg eller smör behövs, bara 180 kcal. Ett oemotståndligt recept.

Idag föreslår jag receptet på orange munk utan ägg och smör som du kan förbereda till frukost, efter fester måste vi ställa oss i kö, vi kan inte våga. Allt du behöver göra är att läsa receptet och komma till jobbet.

Varje gång jag gör den här munken försvinner den i en blixt, dess lätthet och doft lämnar alla mållösa, skiva efter skiva går. Min mormor gjorde ofta denna tårta särskilt när hela familjen samlades, aldrig en skiva över. Kakan förvaras vackert under en glasklocka eller i en lufttät behållare. Allt som återstår är att upptäcka receptet!

Mormors apelsinmunkar utan ägg och smör, smak och lätthet till frukost

En bit av den här munken räcker för att jag ska få en bra start på dagen utan att få i mig för många kalorier. Det är känt att efter stora binges mellan struffoli, mustaccioli, pandoro, panettone går vi på jakt efter lättare desserter, det här är beviset. Följ receptet och vilket uppvaknande det kommer att bli.

Tapas de empanadas: köp dem inte längre och se hur du gör dem hemma med bara 4 ingredienser

Ingredienser för 6 personer

  • 300 g mjöl
  • 70 g potatisstärkelse
  • 180 g strösocker
  • 150 ml lättmjölk
  • 65 ml solrosfröolja
  • 150 ml apelsinjuice
  • rivet skal av en obehandlad apelsin
  • 1 dospåse bakpulver för kakor

Tillvägagångssätt för mormors apelsinkaka utan ägg och smör

  • För att förbereda denna bundtkaka börjar vi med att riva skalet från apelsinen, sedan får vi saften och filtrerar den.
  • Vi håller åt sidan mjöl, siktad potatisstärkelse, lägg i en skål, tillsätt socker, riven apelsinskal, blanda med en sked.
  • Vi häller sedan i mjölken och fröoljan och med elektriska vispar bearbetar vi ingredienserna och tillsätter slutligen bakpulver för kakor.
  • Vi tillsätter apelsinjuice, först när degen är klar kan vi hälla den i munkformen, vi måste olja den väl.
  • Låt oss baka kakan i en statisk ugn förvärmd till 180 ° C och låt den baka i cirka 40 minuter, det rekommenderas att göra tandpetartestet så att vi får bekräftelse på att kakan är kokt.
  • Vi tar bort kakan från formen när den har svalnat, först då kommer vi inte att bryta den. Vi serverar kakan i skivor och njuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *