Experter bekräftar att det finns en apparat som kommer att ersätta mikrovågsugnen, vilket sätter stopp för årtionden av spekulationer. Det är dags att börja fundera på vad som väntar oss och hur vi ska hantera det. Ett antal detaljer väntar på oss som kommer att vara viktiga och som vi kanske inte ens har föreställt oss förrän nu. Det här är tider av förändring och av att visualisera en ny verklighet i köket. Vi går tillbaka i tiden och vi gör det med blicken riktad mot en rad viktiga situationer.
Utan tvekan är det dags att börja fundera på vad som ligger framför oss och hur vi ska börja om från början. Detta kommer att ske med hjälp av en rad detaljer som gör att dessa typer av element i slutändan blir de som gör skillnaden. Sättet att laga mat modifieras, förändras över tid och blir till slut ett sätt att kunna börja om från början med att äta gott. Matlagning säger mycket om vissa ingredienser och kan i slutändan markera ett före och efter, bekräftar experter slutet för mikrovågsugnen.
Vi säger farväl till mikrovågsugnen
I alla kök var mikrovågsugnens ankomst ett tecken på modernitet, det blev en extra bra känsla som har slutat markera ett före och efter. Detta sätt att tillaga ingredienser eller göra något så viktigt på morgonen som att värma mjölk till kaffet eller vatten till teet gick lite längre.
Det förändrade helt och hållet sättet att tina upp mat eller att få den levererad till en rad olika sätt att laga mat som har visat sig vara de som har gjort skillnaden. Matlagningen har anpassat sig till den nya tiden och har gjort det på ett sådant sätt att vi måste börja fundera på vad som komma skall.
En apparat öppnar sig för att ge plats åt en annan, särskilt om vi tänker på att vi står inför slutet av vågornas era, vilket kan få tvivelaktiga konsekvenser. För många är det inte så säkert som det verkar, även om experterna har talat mycket tydligt om vad som ligger framför oss.
Experterna är tydliga med vad som kommer att ersätta mikrovågsugnen
Även om det kan tyckas att den nuvarande trenden har ett antal detaljer framför sig som kommer att vara viktiga, till exempel att gå bakåt. Från att använda eld, som är billigare, till att vara något mer komplicerad att använda, men också lättare att ta hänsyn till.
Verkligheten är att vi i framtiden kommer att använda en annan apparat som har blivit en sensation, konvektionsugnen. Ett sätt att laga mat på ett sätt som vi kanske inte har övervägt tidigare.
Som bloggen för cateringutrustning informerar oss: ”En konvektionsugn är en matlagningsapparat som har intern ventilation och en specifik design som gör att varm luft kan cirkulera inuti för en jämnare temperaturfördelning och snabbare tillagning. Luftflödet strömmar konstant och jämnt genom hela ugnen och omger maten och behållarna på ett lämpligt sätt. Detta innebär att maten, oavsett var i ugnen den befinner sig, kommer ut jämnt tillagad”.
Och vidare med samma förklaring: ”I en varmluftsugn kan man tillaga alla typer av mat och alla typer av förberedelser som man gör i en annan typ av ugn, men med högre hastighet och lägre energiförbrukning. Du kan baka bröd, kex och traditionella eller moderna bakverk. Eftersom den kan tillaga en stor mängd mat samtidigt och tack vare den jämna temperaturen är den idealisk för att baka denna typ av mat med en perfekt gyllene färg och en perfekt insida. Du kan också steka kött, fågel och fisk med ett enhetligt resultat. Dessutom är det möjligt att laga grönsaker, vegetariska rätter, fyllda grönsaker, lasagne, pajer och ett brett utbud av traditionella och nouvelle cuisine-recept. Om man vet vad en varmluftsugn är och att den arbetar med cirkulation av varm luft inuti, kan man vid tillagning av suffléer stoppa fläkten eller täcka dem så att luften inte rör dem. För alla andra förberedelser lägger du helt enkelt in förberedelserna för bakning på vanligt sätt.
Så det kan vara ett bra alternativ för företag som har bakning av vissa rätter som sitt existensberättigande. Men också för hushåll som kan skaffa en apparat utan så många tveksamheter.
Kanske du tycker det är intressant att veta:
Regelbunden rengöring av avloppet, särskilt i badrummet, förhindrar stopp och dålig lukt. Frekvent tvätt av fönster hjälper till att hålla naturligt ljus inne och ger en bättre utsikt. Se till att ditt badrum alltid är väl ventilerat för att undvika överflödig fukt och mögel. Rätt organisation av kylskåp hjälper inte bara till att hålla maten fräsch, utan sparar också energi. Välj en plats för förvaring av handdukar med god luftcirkulation så att de förblir torra och fräscha.
Gapet mellan rika och fattiga växer. De rika kan skaffa sig nya tekniska prylar, men de borde tänka på att hemtjänstpersonal ska inte klara dem. Av min erfarenhet vet jag att det är huvudorsak att de flesta gamlingar drycker instant kaffe – hemtjänstpersonal klarar inte ens mer komplicerade kaffebrygare då de själva har inte råd med det. Så tänk efter och skapa inte parallela universum.
Tror jag inte ett dugg på ! Att värma utifrån, med platta eller varm luft , är inget som ersätter mikrovågor som värmer ” inifrån ”.