Grekisk yoghurt har oanade hälsofördelar. Fokusera på de många fördelarna med denna mejeriprodukt.
Grekisk yoghurt är en stapelvara i medelhavsköket. Den är särskilt känd för sin tjocka, krämiga konsistens, som erhålls genom en dräneringsprocess som eliminerar mycket av vasslen. Men visste du att den också är en näringsmässig guldgruva? Den är rik på kalcium och probiotika och är den perfekta hälsosamma allierade till dina snacks. Men varför är det så populärt? EatingWell förklarar.
Kalcium, probiotika, protein…
Som EatingWell påpekar är ”[grekisk yoghurt] en utmärkt källa till kalcium , som bidrar till friska ben och tänder”. Det gör den redan till ett intressant livsmedel för barn och äldre.
Den probiotika som yoghurten innehåller spelar en viktig roll för tarmhälsan. Dessa goda bakterier bidrar till att balansera tarmfloran, förbättra matsmältningen och stärka kroppens naturliga försvar.
Slutligen ger grekisk yoghurt en intressant portion protein. I en intervju med media säger dietisten Kaytee Hadley att ” grekisk yoghurt är ett fantastiskt mellanmål eftersom det är rikt på protein, som hjälper till att hålla dig mätt och belåten, vilket bidrar till viktkontroll och muskelreparation ” .
Hur äter man grekisk yoghurt varje dag?
För att njuta av denna supermat kan den ätas som den är eller fyllas på. En sked honung för sötma, röd frukt för extra antioxidanter eller en handfull nötter för en krispig touch: möjligheterna är oändliga.
Denna mångsidiga mejeriprodukt kan användas för att göra kalla, salta såser eller marinader. Du kan också använda den som ersättning för mjölk eller smör för att göra dina recept lättare. Prova den i pannkakor, tårtor eller salta kakor, du kommer att älska den!
Tidigare har vi diskuterat fördelarna med att inkludera nötter i din kost som en källa till nyttiga fetter. Att njuta av en kopp kaffe kan ge dig en energikick och öka din koncentration. Att laga med linser ger en proteinrik och smakfull komponent till dina måltider. För hälsosamma måltider är fisk ett utmärkt val, fullt med omega-3-fettsyror. Glöm inte att njuta av en god kopp kaffe efter maten för att avsluta måltiden på rätt sätt.