Att inkludera detta i frukosten varje dag hjälper till att få mer energi på morgonen, vilket är anledningen till att det har blivit modernt.
Kaffe på morgonen till frukost är ett måste för många människor som vill börja dagen med energi. Kaffe är rikt på antioxidanter och ger vitalitet, men alltid med försiktighet. Det är viktigt att reglera dess konsumtion, som nutritionisten Cynthia Morillas förklarar. Det första skälet till att reglera konsumtionen är att det är ett stimulerande medel för det centrala nervsystemet på grund av koffeinet. Och för mycket koffein kan orsaka nervositet, sömnlöshet, hjärtklappning och andra biverkningar relaterade till stimulering.
En kopp kaffe till frukost har dock många fördelar om den dricks med måtta under resten av dagen. Och det kan bli ännu mer om vi kombinerar det med en krydda. Vi kan till exempel lägga till en sked kanel i kaffet, vilket har fördelar för vår hjärna.
Som den berömda neurologen Brandon Crawford förklarar är beslutet att tillsätta ett stimulerande medel i kaffet, som kanel, en bra idé. Som han förklarar på den specialiserade webbplatsen ”SheFinds” kommer vi med en tesked kanel att ha ännu mer mental och fysisk energi för att börja dagen.
Fördelar med kanel
Kanel är en krydda som erhålls från barken på träd av släktet Cinnamomum. Den används på många olika sätt i det aragonska köket, både i desserter, infusioner och till och med i salta rätter. Men utöver sin distinkta smak har kanel egenskaper som kan vara fördelaktiga för den metabola hälsan.
Kanel bidrar till att förbättra insulinkänsligheten och sänka blodsockernivån. En studie som publicerats i ”Journal of the American College of Nutrition ’ och en annan i ’National Library of Medicine” har visat att kanel kan efterlikna insulinets effekter genom att öka transporten av glukos in i cellerna och förbättra kroppens känslighet för insulin. De har därför lyft fram att kanel kan förbättra insulinkänsligheten och sänka blodsockernivåerna, vilket gör det till en naturlig allierad i glukoshanteringen.
Kaffe och gurkmeja
För dem som inte gillar kanel finns det dock andra kryddor som kan tillsättas i kaffe med många fördelar. Till exempel kan gurkmeja tillsättas för att göra det som kallas gyllene kaffe. Gurkmeja bidrar till att minska inflammation och oxidativ skada i hjärnan, enligt experten Brandon Crawford.