Dessa äppelkakor med kanel går snabbt att förbereda för spontana besök och smakar helt himmelskt.
Vem har inte varit med om det? Man är sugen på något sött men har inte tid att baka en stor tårta. Då är de här äppel- och kaneltårtorna precis vad du behöver. De går snabbt och enkelt att göra och är den perfekta portionen när du och dina nära och kära vill njuta av något gott på stundens ingivelse.
Doften av kanel och nybakade äpplen fyller genast hela köket – det får dig att känna dig som på vintern! Men se upp: de här små kakorna är beroendeframkallande och kommer garanterat att ätas upp snabbare än du hinner titta.
Det är bäst att baka några till eller frysa in dem så att du alltid har ett förråd. För att göra detta, linda in äppeltårtorna i aluminiumfolie och sätt in dem i ugnen så att de inte bränns och håller sig fina och saftiga.
Vårt recept på himmelska äppeltarteletter med kanel
Ingredienser till ca 15 stycken:
- 4 äpplen
- ca 30 ml citronsaft
- 100 g smör
- 80 g socker
- 1 påse vaniljsocker
- 1/2 tsk kanel
- 1 nypa salt
- 2 ägg (storlek M)
- 200 g mjöl
- 2 rejäla teskedar bakpulver
Och så enkelt är det:
1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i små bitar. Blanda med citronsaft och kanel, täck över och låt stå i några minuter.
2. Nu är det dags att göra degen. Blanda det mjuka smöret med sockret, vaniljsockret och en nypa salt tills det är fluffigt. Rör sedan i äggen – ett i taget så att smeten blir särskilt fluffig.
3. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta sedan gradvis ner det i smeten. Tillsätt nu äppelbitarna (inklusive den kanelsmakande vätskan) och vänd försiktigt ner dem.
4 Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Använd en fuktad matsked och placera ut ca 15 degklumpar på plåten. Grädda i en förvärmd ugn på 180 grader varmluft (200 grader över-/undervärme ) i ca 20-25 minuter.
5. Njut kakorna ljumma och pudra eventuellt med florsocker. Också gott: blanda florsocker och vatten till en glasyr och pensla kakorna med den.
Vi har tidigare skrivit om dessa ämnen. För att göra en perfekt mördeg, kom ihåg att använda kallt smör och arbeta snabbt. Ett bra recept på sockerkakan kräver rätt proportioner mellan ingredienserna för att få den att lyfta ordentligt. När det kommer till potatis, tänk på att koka dem ordentligt för bästa konsistens, särskilt innan du använder dem i olika rätter. Att inkludera havregryn i din diet är också bra; de är fiberrika och kan användas i många goda recept. Att experimentera med dessa ingredienser kan leda till många läckra och hälsosamma måltider.