Om du älskar citrusfrukter och särskilt sötsaker, bör du prova den utsökta sylten med apelsinskal. Det är den perfekta kombinationen av bitterhet, syra och sötma som du har letat efter. Dessutom använder du något som du skulle ha slängt.
Det bästa med dessa konserver är att de är superlätta att göra och inte kostar mycket pengar. När allt kommer omkring är dessa alternativ bättre än de som köps i snabbköpet, och de har mycket färre konserveringsmedel än du kan föreställa dig. Kom igång och gör dem, du kommer att älska dem!
Kolla in det här receptet.
Du behöver följande ingredienser för att göra apelsinskalssylt:
- Skalet från 5 apelsiner
- 500 g socker
- 1 kopp vatten
- Saft av 1 stor apelsin
Det första du behöver göra för beredningen är att extrahera alla apelsinskal. Du måste också spara saften från en av dem. Därefter måste du ta bort allt det vita skalet från varje apelsin.
Det är det som ger dem deras bittra smak, så bara det förtvättade, vältvättade skalet ska vara kvar. Hacka sedan alla skalen mycket fint.
Koka upp dem i en kastrull med vatten och vänta tills vattnet blir rött, då försvinner den bittra smaken. Koka dem sedan med saften från en apelsin och socker.
Vänta tills det tjocknar ordentligt. När det är klart häller du upp det i steriliserade glasburkar och du har en utsökt apelsinmarmelad med skal till frukost.