Aluminiumfolie har en rätt sida att använda och få människor känner till den

aluminiumfolie

Det finns många knep som du bör känna till om du vill laga mat som ett riktigt proffs. Bland dem är att veta hur man använder aluminiumfolie korrekt. Det stämmer, aluminiumfolie har en ”bra” sida, och här är hur du får ut det mesta av det.

Vad är aluminiumfolie

Aluminiumfolie är en av de mest använda metallerna i världen. Den utvinns ur den sedimentära bergarten bauxit och har en mycket lång livslängd, förutom att den är en utmärkt ledare av elektricitet och värme.

I matlagningsvärlden har papper använts för att laga eller förvara mat, eftersom det hjälper till att bevara näringsämnen. Det används också för att förvara mat i kylskåpet eller frysen, vilket förhindrar att lukt absorberas och skyddar maten, hålla nylagad mat varm och slå in frukt och grönsaker för att bevara deras färskhet.

Vilken är den rätta sidan av aluminiumfolie

Vi vet redan alla saker vi kan göra med aluminiumfolie, men för att göra dem behöver du rätt sida och här kommer vi att förklara det för dig. Du bör veta att den här folien har en blank sida och en ogenomskinlig och grov sida.

  • Bakning: Den blanka sidan ska vara mot insidan så att maten tillagas bättre; annars kommer glansen att reflektera värmen mot ugnen och det tar längre tid att laga mat.
  • Förpacka mat: Även om det egentligen inte finns någon korrekt sida för den här uppgiften rekommenderar experter att den blanka sidan vänds utåt.
  • Frysning: Den blanka sidan inåt, detta för att bevara matens smak och näringsämnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *