Få ut det mesta av ditt köksavfall med detta idiotsäkra tips för att få ut det mesta av bananer i ditt hem
Vi är överens om att en av de stora nackdelarna med att köpa frukt och grönsaker till våra dagliga recept är att de, när vi väl inser det, är övermogna och redo att slängas. Men så är inte alltid fallet, eftersom det finns knep vi kan använda för att ge dem en ny användning, vilket kocken Zahie Tellez visar när han tillagar en utsökt dessert där mogna bananer är stjärnan.
Som alltid är hennes videor på TikTok rent guld för matälskare, och den här gången är det inte annorlunda, eftersom hon lär oss hur man tillagar en utsökt bananpannkaka med de frukter som vi trodde inte längre kunde ätas på grund av deras mognadstillstånd.
Som han berättar i sin video säger han att för att förbereda denna pannkaka börjar vi med att kombinera mjöl med bakpulver och bakpulver. Vi vispar smöret med en mixer och tillsätter sockret lite i taget tills det ändrar färg.
Vi fortsätter att vispa och tillsätter ett efter ett ägg, en skvätt vanilj och bananerna som redan är mogna och mosade, samt en kvarts kopp yoghurt, och om du inte har någon kan du lägga till grädde, införliva tills du har en homogen blandning och tillsätt sedan mjölblandningen.
När alla ingredienser är införlivade, tillsätt en nypa salt och smaka på degen för att korrigera de söta smakerna.
För att sätta in beredningen i ugnen, förbered en mjölad hög metallbehållare: det vill säga med dess inre väggar smorda med smör och sedan med mjöl, placera tre fjärdedelar av degen och sätt in den i ugnen i 30 till 35 minuter vid en temperatur på 180 grader.
Medan den är i ugnen, koka smör med socker i en varm stekpanna och bryn fler skivade mogna bananer tills de karamelliseras. I en separat panna, för karamellen, tillsätt socker och blanda försiktigt tills det smälter, stäng av spisen och tillsätt försiktigt en fjärdedel av grädden i blandningen och vispa försiktigt, sätt på värmen igen så att den smälter perfekt.
Se till att pannkakan har svalnat tillräckligt mycket när du tar ut den ur formen så att karamellens värme inte ”tömmer” den, servera nu bara med de stekta bananerna och karamellen att ta med till bordet.
Om du vill ge en annorlunda touch till denna förberedelse kan du lägga till några av dessa extrafunktioner:
- Vispad grädde med en gnutta kanel: Tillsätt lite vispad grädde och strö över kanel eller muskotnöt för en julig touch.
- Sylt avröda bär: Den sötsyrliga kontrasten i sylten kompletterar banansmaken på ett fint sätt.
- Gräddeost eller mascarpone: Satsa på en kontrast av smaker på pannkakan för att balansera dess sötma.
- Nötter: En blandning av valnötter, mandlar eller karamelliserade hasselnötter ger textur och en smakkontrast.