Black forest cube är en tårta som gjord för julen. Chokladälskare kommer att bli förtjusta.

Black forest cube är ett unikt förslag till jul. En chokladkaka med skogsfruktsgelé, toppad med kakao och gräddkräm, allt gör att den försvinner som den första från julbordet. Och trots att sockerkakor förknippas med något svårt, så blir det inte så här. Allt du behöver göra är att följa stegen i förberedelserna.

Black Forest-kuben kommer att ta en värdig plats på julbordet. Och även om det är en välkänd tårta, köps den vanligtvis från ett konditori eftersom den verkar för komplicerad att göra hemma. Lyckligtvis har detta lite att göra med sanningen. Ja, det finns en hel del steg att följa, men de kräver inga speciella färdigheter. Men

Ingredienser för en svart skogskub

Du kommer att behöva en hel del produkter för att göra denna lagerkaka, men det finns inget extraordinärt bland dem. Läs noga så att du inte glömmer något, för då kan det hända att black forest-kuben inte kommer ut. Förberedelserna är enklare än det kan tyckas.

Biscuit:

  • 8 ägg
  • 250 g fint socker
  • 50 ml olja
  • 190 g vetemjöl, typ 450
  • 60 g mörk kakao
  • 1 tesked bakpulver

Dessutom: du behöver en bakform som mäter 38×25 cm.

Gelé:

  • 2 geléer med smak av skogsfrukt
  • 600 g kokande vatten
  • 500 g skogsfrukter – under lågsäsong används frysta, färdig kompottmix går också bra

Kakaogrädde:

  • 500 ml 36% grädde – väl kyld
  • 2 msk siktat strösocker
  • 2 msk mörk kakao

Vaniljsås med grädde:

  • 500 ml 36% grädde
  • socker med vanilj
  • 1 msk siktat florsocker

Hur gör man en black forest-kub?

  1. Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, börja med lägsta hastighet och öka sedan gradvis till högsta. Tillsätt sockret mot slutet. Blanda äggulorna med oljan.
  2. Sikta ner mjölet och tillsätt bakpulver och kakao. Rör ner mjölet med en sked, men försiktigt så att inget mjölmoln reser sig ovanför.
  3. Tillsätt gradvis äggulorna och oljan till äggviteblandningen, vispa hela tiden, men var noga med att blanda på låg hastighet. Tillsätt sedan gradvis mjölet med bakpulver och kakaopulver. Blanda tills det är helt blandat.
  4. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och förvärm ugnen till 170 grader Celsiusutan fläkt. Bakakakaosvampkakan i 25 minuter, bara för att vara säker, kontrollera med en pinne att den är klar, du ska inte se några bitar av rå deg. Ta ut den, den måste svalna innan nästa lager läggs på. Skär den på mitten. Ta bort pappret från bakplåtspappret och lägg på ett nytt. Lägg tillbaka den nedre halvan i burken.
  5. Koka upp 600 ml vatten. Lägg 2 geléer smaksatta med skogsfrukter i en skål. Häll det kokande vattnet över dem och rör om kraftigt tills det har lösts upp helt och det inte finns några gelatinpartiklar på botten.
  6. Tillsätt frukten i den flytande gelén. Om du använder fryst frukt går det ännu snabbare att göra. När den börjar stelna, det vill säga att den blir tjockare men inte stelnar, men den är fortfarande flytande. För över den till sockerkakan och ställ in den i kylen tills denstelnat helt.
  7. Kakaogrädde: Häll den väl kylda grädden i en skål eller ett högt fat. Häll av 50 ml, och vispa resten styvt med siktat florsocker och kakao. Skeda den över den skurna gelén. Placera den andra delen av sockerkakan ovanpå.
  8. Blötlägg det översta lagret av sockerkakan med 50 ml av den tidigt hällda grädden. Detta görs bäst genom att smeta ut den med en pensel, då kommer den att lyckas sprida sig jämnt.
  9. Vispa grädden med florsocker och vaniljsocker (du kan också tillsätta lite vaniljextrakt eller fröna som skrapats ur stången) till det andra lagret grädde. Bred den över kakan och, om du vill, även på kanten. Dekorera toppen av black forest-kuberna med chokladströssel eller riven choklad, eller strö över frystorkat fruktpulver.

Snabba modifieringar av skogskuben

Du kan ändra grundreceptet något, vilket alternativ som helst kommer att vara utsökt och du kommer att kunna passa din smak och ditt hushålls smak bättre. Vilka snabba utbyten kan du göra för att få den svarta skogskuben att komma ut annorlunda?

  • Låt oss börja med gelén, i receptet är den gjord av skogsfrukter, men alla andra med en distinkt smak fungerar lika bra. Körsbär, hallon, röda eller svarta vinbär, eller till och med aronia kommer närmast. Om du vill göra en black forest cube snabbare ska du välja en sylt av god kvalitet.
  • Du kan också göra en grädde i dubbel sats – det kan vara två lager grädde eller kakao. En del väljer att göra en variant med fruktaccent.
  • Det stora rummet för kreativitet är verkligen toppen av kakan. Om du har för mycket grädde kan du göra snygga rosetter av den. Färsk frukt fungerar också bra: hallon, vinbär, blåbär, blåbär eller körsbär. Black forest-kuben är god att strö över riven choklad, vanligtvis används dessert- eller mörk choklad, men du kan ta ut svängarna och välja vit eller rosa. Ett strössel av frystorkad frukt är också ett intressant alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *