Bakad potatis med riven ost och bacon – en god middag eller tilltugg till kalaset.

Bakad potatis

Bakad potatis är en snabb och god lösning när du inte har tid eller idé för en tjusig middag. Hur gör man bakade potatisar så att de få ingredienserna tillsammans kommer att glädja dem som samlas vid bordet? Kolla in detta enkla patent för ett mättande erbjudande på din tallrik.

Hemmenyn kan förändras med årstiderna. På sommaren väljer vi grillat och lätta sallader, medan ägg och nya grönsaker dominerar på våren på grund av påskhelgen. Hösten innebär svampplockning, och på vintern letar vi efter en extra dos energi. Vad får oss att återfå vår styrka? Ugnsrostadepotatisar med bacon och ost efter en lång promenad i kylan ger vintern en kulinarisk boost.

Ugnsbakade potatisar – vad ska man köpa?

För att förbereda denna maträtt kan du använda det som redan finns i ditt skafferi. I linje med nollavfallsfilosofin bör du först titta igenom dina lager och först därefter gå och handla. Ugnsbakad potatis kräver bara några få lika enkla och välsmakande tillägg.

Ingredienser:

  • 6 stora potatisar
  • 150 g rökt bacon
  • 8 matskedar 18% grädde
  • 3 matskedar olja
  • 100 g riven gul ost
  • 1 knippe gräslök
  • Salt och peppar för att krydda

Hur gör man de bakade potatisarna? Steg I: bakning

Vi börjar med att tvätta potatisen noggrant, som vi sedan måste sticka runt med en gaffel. Pensla med olja, salta och lägg på en bakplåt fodrad med bakplåtspapper.

Hur mycket ska jag baka potatis i ugnen och vid vilken temperatur?

Vi bakar potatis i ugnen i 40 minuter vid 200 grader. Som ett resultat bör potatisen vara mjuk (du kan kontrollera detta med en gaffel).

Ugnsrostade potatisar – recept. Steg II: sidrätter

När potatisen är klar är det dags för sidrätterna. Skär baconet i tärningar och stek i en stekpanna utan att tillsätta något fett, som inte längre behövs. Riv sedan osten på ett grovt rivjärn.

När du har tagit ut potatisen ur ugnen skär du ut mitten och lägger det resulterande köttet i en skål. Mosa sedan köttet med en gaffel och tillsätt lite av bacon och gul ost, riven i förväg, och fyra matskedar grädde. Blanda slutligen ordentligt.

Fyll potatisens hålighet med den tidigare beredda fyllningen, sätt sedan tillbaka potatisen i ugnen i 10 minuter och baka i 200 grader tills den är gyllenbrun.

Tvätta slutligen gräslök och hacka dem fint. Servera de bakade potatisarna med grädde, resten av det stekta baconet och hackad gräslök. Grönsakerna kan också användas för att garnera tallrikarna.

Tidigare har vi skrivit om olika läckra tillbehör och dess användning i bakning. Att använda blåbärssylt kan ge en frisk och söt smak till många maträtter. Prova att göra havrekex med en krispig textur, perfekt för snacks eller som tillbehör till te. Svampkakan är en utsökt dessert som kan imponera på gäster med sin rika och mustiga smak. För en klassisk smak, överväg att baka en Matera-kaka, som ofta innehåller nyttiga ingredienser. Avslutningsvis, Havregryn är ett utmärkt val att inkludera i olika recept för att öka fibrerna och ge en mättande känsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *