Royal cheesecake är en tårta som kräver mycket uppmärksamhet och precision. För att kunna njuta av dess utmärkta smak är det värt att följa några viktiga regler angående ingredienser och bakningstekniker. Detta recept visar dig steg för steg hur du skapar en cheesecake som kommer att glädja dina nära och kära.
Vad ska man göra för att en kunglig cheesecake ska bli perfekt?
Royal cheesecake kräver uppmärksamhet. Ett felsteg och vi kan glömma den läckra kakan. Innan vi går ner till bakning, några viktiga tips som de bästa konditori-cheesecake-tillverkarna använder. Låt oss börja med ingredienserna. Här ska du vara uppmärksam på ostmassan och smöret. Använd ostmassa, helst trippelmald eller keso från en hink, men bara en som har en naturlig sammansättning. Smör, å andra sidan, bör vara färskt och av hög kvalitet.
Den andra viktiga punkten är scenen relaterad till beredningen av degen. Chill shortcrust bakverk innan du bakar. Efter knådning, placera den i kylskåpet i minst 30 minuter – det gör det lättare att riva och hålla det skarpt.
För det tredje – ostblandningens konsistens är viktig . Den ska vara slät och fluffig, men inte för rinnande. Du kan tillsätta ägg, socker, smör och eventuella tillsatser, men blanda på låg hastighet så att du inte luftar blandningen – detta förhindrar att ostkakan spricker .
En cheesecake som alltid blir lyckad. Allt du behöver är keso från en hink
Kom ihåg att cheesecake inte gillar plötsliga temperaturförändringar. Baka den i cirka 160-180 grader C och undvik termokretsen om inte receptet kräver det. Försök att inte öppna ugnen under gräddningen. När cheesecaken är färdiggräddad låter du den gradvis svalna i ugnen och lutar ugnsluckan för att förhindra att den sjunker ihop.
För att hålla cheesecaken fuktig och jämn kan du baka den i ett vattenbad. Så här gör du Placera cheesecakeformen i en större form fylld med varmt vatten. Kom ihåg att skydda kakformens botten med aluminiumfolie så att vattnet inte tränger in.
Ett sista viktigt tips, även om det är svårt för många, eftersom själva lukten av den bakade cheesecaken utlöser denna reflex – vänta innan du skivar. Cheesecake smakar bäst efter några timmar, eller till och med nästa dag, när den har stelnat ordentligt.
Kunglig cheesecake steg för steg
När du har lärt dig grunderna kan du börja baka. Här är ett recept på en kunglig cheesecake som alltid blir lyckad.
Ingredienser till degen:
- 3 koppar mjöl
- en kub smör
- 4 äggulor
- 3/4 kopp socker
- 2 teskedar bakpulver
- vaniljsocker
- sked kakao (valfritt)
Ingredienser till pastan:
- 1 kg halvskummad keso
- en kub smör
- 6 äggulor
- 10 äggvitor
- en och en halv kopp socker
- sked potatismjöl
- tesked bakpulver
- grädde olja
- salt
Metod för beredning:
Deg:
- Hacka alla ingredienser, knäda.
- Dela degen i hälften, forma bollar, kyla.
Massa:
- Mala keso med smör.
- Tillsätt äggulor, socker, salt, mjöl, bakpulver och olja, blanda samman.
- Tillsätt de vispade äggvitorna, blanda försiktigt.
- Försök att inte lufta blandningen för mycket, eftersom cheesecaken kommer att stiga men sedan sjunka.
Nästa steg:
- Smörj en rund form och strö över ströbröd.
- Riv hälften av bakverket direkt i formen på ett grovmaskigt rivjärn.
- Häll i ostblandningen, riv resten av degen. Baka i 1 timme och 10 minuter i 180 grader C.