Frukosten för lång livslängd, som japanerna äter när de vaknar: dess ingredienser och hälsofördelar.

Det är ett näringsrikt livsmedel rikt på vitaminer och mineraler, som främjar god matsmältning.

Japan är känt för att ha en av de längst levande befolkningarna i världen, och för dem är dagens första måltid mycket viktig, inte bara för de näringsvärden den ger, utan också för att den bidrar till att främja livslängden.

Michiko Tomioka är en japansk nutritionist som via sina sociala nätverk ger råd till sina följare om hur man kan leva ett hälsosamt liv och fördröja åldrandet.

Med tiden börjar kroppen åldras och förändringar i huden blir märkbara, med rynkor, slapp hud och grått hår. Även om detta inte kan undvikas finns det vissa vanor som kan hjälpa till att bromsa processen.

Vad är den livslånga frukost som äts av japanerna?

Enligt experten är ”Yakuzen zakkokumai” eller flerkornigt ris, som åtföljs av fermenterade livsmedel, inlagda grönsaker och misosoppa, en av de mest näringsrika livsmedel som äts i Japan.

Denna frukost är till stor nytta för att ge näring åt kroppen och balansera matsmältningen, förklarade Michiko Tomioka, som förutom att vara nutritionist är en livslängdsexpert.

I en intervju med CNBC sa hon att denna traditionella japanska frukost är en grundpelare i hennes liv och i livet för många långlivade människor i hennes land.

Måltiden är fylld med viktiga näringsämnen och innehåller vitaminerna B, C och K samt mineraler som järn, kalcium och magnesium. Dessutom ger fermenterade ingredienser probiotika som främjar god matsmältning, medan råris och bönor ger fibrer.

Till frukosten kan man äta grönt te och nori, som är rikt på polyfenoler som motverkar inflammation och hjälper till att balansera blodsockret.

Vilka är ingredienserna i denna frukost?

Tomioka avslöjade ingredienserna i denna frukost som bekämpar lång livslängd och den består av följande:

  • Råris blandat med bönor, tillagat med kombu (sjögräs).
  • Natto (fermenterade sojabönor), rik på probiotika som gynnar tarmhälsan.
  • Nukazuke (inlagda grönsaker), en annan källa till probiotika.
  • Misosoppa, som tillagas med bland annat kombu, shiitake och tofu.
  • Nori (sjögräs) och rostade sesamfrön som tillbehör.
  • Hojicha grönt te, som är känt för sina antioxidativa egenskaper.

Experten föreslår att man lagar stora mängder ris, natto och misosoppa i början av veckan, så att den dagliga rutinen inte påverkas. Denna frukost kan anpassas till olika årstider och kan kompletteras med dina favoritgrönsaker.

Vi har tidigare skrivit om dessa ämnen. Att börja dagen med yoghurt är ett utmärkt steg för en hälsosam frukost, särskilt när den kombineras med färska frukter. Att lägga till nötter som snacks är både nyttigt och ger en bra energikick under dagen. När du njuter av din kaffe, överväg att välja ekologiska varianter för en mer hållbar kopp. Linser är en fantastisk proteinkälla, så inkludera dem i dina måltider för att öka näringsinnehållet. Avslutningsvis, kom ihåg att inkludera fisk i kosten, då det är rikt på omega-3-fettsyror, vilket är bra för hjärtat och hjärnan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *