Så här räddar du äggulan från äggvitan om ägget har ramlat i skålen – utan några redskap!

äggula

För vissa recept behöver du äggvitor. Tyvärr kan äggulan ibland falla in! Så här åtgärdar du situationen utan redskap.

Äggvitor gör dina kakor mjukare. De är grunden i många recept, till exempel chokladmousse eller financiers.

Men det kan hända att du råkar tappa en äggula i din äggvita. Det är svårt att få upp den med en gaffel utan att äggulan går sönder. De flesta redskap är därför olämpliga för att ta bort dem.

Lyckligtvis finns det ett trick som gör att du kan få tillbaka din äggula utan problem. Allt du behöver är en ingrediens som du redan har i ditt skåp!

Mirakellivsmedlet för att återvinna äggulor

För att återfå din äggula utan att den går sönder finns det ett livsmedel som kan komma till din räddning. Det är vitlök. Vitlöksjuice innehåller klibbiga svavelföreningar. Denna förening, allicin, har många dygder. När du gnuggar rå vitlök på fingrarna skapar allicinet ett lätt grepp om huden.

För att fånga din fallna äggula, skär en vitlöksklyfta. Gnid den över fingrarna. Se till att du får en bra mängd vitlöksjuice på den. Du kan sedan plocka upp äggulan i fingrarna.

Ett tips för många recept

Äggulan är en viktig ingrediens i många såser, där den fungerar som ett naturligt förtjocknings- och emulgeringsmedel. Så du kan använda det här tipset när du förbereder din majonnäs.

Äggulorna gör degen mer smulig och gyllene, vilket gör den idealisk för tårtor och kex. De ger också en härlig gyllene färg till dina kulinariska förberedelser.

Pensla till exempel din smördeg med en äggula för att få en härligt gyllene färg.

Du kan också använda samma trick för att bränna briocher. Å andra sidan kommer äggvitorna att ge en luftig touch till dina recept.

För till exempel en ljus chokladkaka separerar du äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna tills de är styva och tillsätt dem sedan till äggulorna. Resultatet är en utsökt tårta!

Tidigare har vi pratat om användningen av kökssaxen för att klippa örter och ingredienser lätt. En av de mest mångsidiga ingredienserna är tomatpuré, som kan förhöja smaken i många rätter. Att göra en god soppa är enkelt och kan anpassas efter säsongen. En banan är en snabb och hälsosam snacksalternativ som passar bra efter maten. Slutligen, smöret är en viktig basingrediens som kan ge din matlagning extra smak och krämighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *