Ja, den tandade mitten på kökssaxen har ett syfte, och här är vad det är!

kökssaxen

Alla kökssaxar har dem, men vi är inte riktigt säkra på vad vi ska göra med dem. Så, vad tror du att den tandade mitten av saxen är till för?

Vi använder den för att öppna en påse riven ost eller helt enkelt för att klippa av bakplåtspappret som sticker ut från en paj som ska in i ugnen. Kökssaxen är vår allierade i vardagen. De kombinerar precision och effektivitet för alla kulinariska uppgifter.

Men har du lagt märke till att de har en tandad mitt, vanligtvis tillverkad av rostfritt stål? Få människor vet egentligen vad den här delen är till för. Vi ska förklara.

Det här är vad mitten på kökssaxen egentligen är till för

Du ser den nästan varje dag, men du använder den aldrig. Men mitten på din kökssax har ett verkligt syfte, och det finns många. Förutom att saxen klipper perfekt kan den också användas för att knäcka valnötsskal. Men även hummerklor eller kycklingben, när du klipper.

Men det är inte allt. Om det behövs kan denna del av saxen också användas som flasköppnare för öl eller läsk. De mer uppfinningsrika bland er kommer också att använda den för att skruva i skruvar som inte tål för mycket vikt. Annars väljer du en riktig skruvmejsel eller en skruvmejsel.

Kökssaxen kan användas för många ändamål. Det är ett perfekt tillfälle att göra sig av med sådant som du inte behöver längre eller som du skulle göra om. Att ha ett allt-i-ett-redskap sparar faktiskt utrymme i din kökslåda.

För att få en bra start på året kan du göra följande med alla köksredskap i ditt kök

Nu när du vet vad hålet i kökssaxen egentligen är till för kan du använda den fullt ut. Så här i början av det nya året är det ett perfekt tillfälle att gå igenom skåp och köksredskap , göra sig av med det man inte behöver och bara behålla det man behöver.

Tidigare har vi pratat om hur man använder tomatpuré för att lyfta smaken i rätter. En värmande soppa är perfekt för kalla dagar och kan enkelt anpassas efter smak. Glöm inte att inkludera en banan som ett snabbt och nyttigt mellanmål! Smöret ger en rik och krämig konsistens till bakverk och såser, medan äggulans näring och smak är ovärderlig i många recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *