Jag tillsätter en tesked i mitt morgonkaffe. På så sätt tar jag hand om mina sockernivåer!

kaffe

Howard Schultz, grundare av den populära kaffekedjan Starbucks, tros vara skaparen av oleato. Han inspirerades av sardinerna som åt olivolja och tänkte att den till och med kunde tillsättas i kaffe. Detta beror på att den har många egenskaper som är bra för kroppen. Den är rik på antioxidanter och enkelomättade fettsyror, som förbättrar hjärt-kärlsystemets funktion och bekämpar inflammation. Dessutom innehåller den vitamin A, som är ansvarig för att stödja synen, och vitamin E, som sänker dåligt kolesterol.

Kaffe med olivolja: för vem?

Olivolja, tillsatt till kaffe, är ett bra alternativ för människor som har problem med sina blodsockernivåer. En sådan blandning stöder glukoskontroll och förhindrar sockertoppar. Enligt forskning kan olivolja i den dagliga kosten minska risken för typ 2-diabetes med upp till 13%.

Det är dock inte en produkt för alla. På grund av dess höga kaloriinnehåll bör personer som är överviktiga eller feta vara försiktiga.

Hur man gör oleato?

För att förbereda oleato, börja med att brygga kaffe. Tillsätt en tesked olivolja i en varm espresso eller svart kaffe och blanda ordentligt. För att uppnå en så jämn konsistens som möjligt kan vi blanda hela saken. Det är bäst att dricka en kopp om dagen för att undvika överflödiga kalorier och fetter i din kost.

Tidigare har vi diskuterat olika livsmedel och vanor. För en näringsrik frukost, kombinera havregryn med frukt för att få både fiber och vitaminboost. Att äta yoghurt är utmärkt för matsmältningen; välj gärna en med lågt socker. För att somna lättare, undvik koffein innan sänggående och skapa en lugn nattrutin. Om du älskar kaffe, försök att begränsa dig till morgonen för att undvika sömnproblem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *