Ett misstag du inte får göra när du kokar pasta

pasta

Är du alltid irriterad på kladdig pasta? Kändiskocken Steffen Henssler avslöjar varför det kan vara så – och hur du kan undvika att göra detta misstag när du lagar mat.

Pasta – det finns knappast någon annan maträtt som utlovar ren njutning så snabbt och enkelt. Oavsett om det är krämig carbonara eller kryddig arrabbiata, förvandlar de många olika såserna varje pastarätt till en fest. Men det är inte såsen som är viktig, utan själva pastan. Den perfekta pastan är fast att bita i, jämnt tillagad och klibbar inte ihop.

Men hur ofta slutar det inte med att vi har en tallrik full av klibbig pasta som gör vår pastarätt till en katastrof? Om man ska tro TV-kocken Steffen Henssler (52) beror det på ett typiskt misstag som vi alla gör när vi lagar mat.

Enligt Steffen Henssler: så här förstör du din pasta

Ett vanligt knep som många av oss använder för att förhindra att pastan klibbar ihop är att tillsätta olja i kokvattnet. Men lever det här tipset upp till vad det lovar? Kokboksförfattaren Steffen Henssler har en klar åsikt om detta och delar den med oss – och nej, olja är inte lösningen.

”Oljan flyter bara ovanpå vattnet och täcker pastan när du häller av den. Det gör att den inte kan kombineras ordentligt med såsen. Så det är bättre att låta bli”, råder Henssler sina Instagram-följare. Så inte bara hjälper oljan inte mot att klibba, den stör också bandet mellan pastan och såsen.

Ingen mer klibbig pasta: hur man gör den perfekta pastan

Vi bör därför undvika att tillsätta olja i kokvattnet när vi kokar pasta i framtiden. Men vad kan du göra istället för att undvika klibbig pasta?

Steffen Henssler avslöjar ett enkelt men effektivt knep: ”Det som verkligen hjälper är tillräckligt med vatten och att röra om ibland!” En stor kastrull med mycket kokvatten ger pastan tillräckligt med utrymme för att veckla ut sig och flyta fritt, vilket förhindrar att den fastnar.

Att använda tomater i din matlagning är ett fantastiskt sätt att få in mer näringsämnen och smak. När du bakar, glöm inte att välja rätt bakplåt för att säkerställa en jämn gräddning av dina rätter. Att göra eget bröd kan vara både roligt och hälsosamt; experimentera med olika mjölsorter för att hitta din favorit. En skvätt citron kan förvandla en vanlig maträtt till något extra, så överväg att tillsätta den i dina såser och sallader. Slutligen, att använda en välsmakande krydda kan förhöja smaken på dina rätter betydligt. Tidigare har vi skrivit om dessa ingredienser och tips, så ta tillfället i akt för att göra din matlagning mer inspirerande och njutbar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *