Julpuddingrecept: hur man gör en julklassiker

julpudding

Julen är den perfekta tiden på året för sammankomster med vänner och familj. Vid varje tillfälle spelar måltiderna en viktig roll där sött bröd, puddingar, vitel toné och andra förberedelser är julens stjärnor. Därför vill vi den här gången visa dig hur du tillagar en utsökt julpudding som du kan överraska med på nästa sammankomst. Detta är en fuktig och fluffig beredning, med torkad frukt och sultanas, plus en touch av sockervatten, en julklassiker. Om du vill kan du lägga till andra ingredienser, t.ex. kanderade frukter, och i förväg hydrera dem med en likör eller konjak, eller ersätta nötterna med chokladbitar om du inte gillar dem.

Till skillnad från en färdigköpt pudding innehåller denna pudding dessutom en av de viktigaste nycklarna till bästa resultat, och det är att tillaga den med kärlek till dem du gör den för.

Ingredienser för att göra julpudding:

  • 1 ägg
  • 50 gram socker (¼ kopp)
  • 50 gram smör
  • 120 gram 0000 mjöl
  • 75 kubikcentimeter mjölk
  • 1 matsked honung
  • 1 dessertsked bakpulver
  • ¼ dessertsked bikarbonat av soda
  • 1 dessertsked vaniljessens
  • 2 droppar apelsinblomsvatten
  • ½ kopp torkad frukt (valnötter, cashewnötter, hasselnötter, mandel och sultanrussin)

Hur man gör julpudding:

  1. Det första steget i receptet på julpudding är att vispa smöret med sockret tills det blir en kräm tillsammans med vaniljessensen och citron- eller apelsinskalet.
  2. När ovanstående ingredienser har kombinerats, bryt ägget i rumstemperatur i en separat skål för att kontrollera att det är i gott skick. Blanda det sedan med honungen och tillsätt det till smör- och sockerblandningen medan du fortsätter att vispa så att de också integreras.
  3. Den sista flytande ingrediensen som ska tillsättas är den rumstempererade mjölken. Integrera och lägg åt sidan.
  4. Blanda nötterna och sultanrussinen med 1 matsked mjöl i en annan skål så att de sprids över hela puddingen och inte lägger sig på botten. Blanda resten av mjölet med bakpulver och bikarbonat. Tips: Om du vill kan du tillsätta kanderad frukt.
  5. Tillsätt mjölet till ägg- och smörblandningen med hjälp av en fin sil eller sil för att förhindra att klumpar bildas. Blanda med cirklande rörelser så att du inte vispar för mycket.
  6. Tillsätt slutligen nötterna och sultanrussinen och blanda med samma teknik som med mjölet, dvs. med några omslutande rörelser för att inte vispa för mycket.
  7. Häll beredningen av din julpudding i formen där du vill baka den, som tidigare bör smörjas och mjölas. I det här fallet är den 24 x 9 x 6 cm. Baka den sedan i en förvärmd ugn på 180 ºC i cirka 25 minuter eller tills inga rester kommer ut när du sticker hål på den.
  8. När julpuddingen är kall kan du ta ut den ur formen och dekorera den med dina favoritpålägg. Du kan t.ex. strö över florsocker. Nu kan du njuta av den här läckra hemlagade julpuddingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *