Hemlagad facturas: med ett halvt kilo mjöl förbereder du detta recept som är en 10 för ett mellanmål.

recept

Facturas är en oemotståndlig klassiker till mellanmål och om du har gäster hemma eller ska gå ut med kompisarna kan du överraska dem med detta utsökta recept på sötsaker som är en 10 för att äta något hemlagat, gott och med en krämig finish. Gör en anteckning om vad du behöver och gå in i köket.

Allt tyder på att du kommer att kunna få ut det mesta av denna kulinariska beredning som, som vi nämnde i titeln, görs med ett halvt kilo mjöl och andra livsmedel. Toppingen för denna läckerhet? Det är upp till dig, du kan välja en topping med vaniljsås, kvittengelé, dulce de leche, fruktsylt etc.

Ingredienser

  • 500 g mjöl 000
  • 10 g torrjäst
  • 7 g salt
  • 40 g fett
  • 200 ml vatten (ca)
  • Vaniljkräm (tillval)
  • Sirap för målning

Använd din favorit topping till dina bakverk.

 

Hur man gör dessa läckra hemlagade bakverk för mellanmål i några enkla steg

  • För att börja med att förbereda dessa läckra bakverk måste du lägga jästen i ett glas vatten med två skedar mjöl och en sked socker. Rör om och låt jäsa i ca 20 minuter.
  • Häll sedan resten av mjölet i en bunke, tillsätt saltet och jästen. Blanda och tillsätt vattnet lite i taget tills det bildas en mjuk deg.
  • Nästa steg är att knåda degen och låta den vila tills den fördubblats i volym. Du rullar ut degen och sprider den över hela ytan med fett, som blandas med fyra matskedar mjöl.
  • Nu är det dags att rulla ut degen och pensla den med två matskedar olja. Låt jäsa i ca 25 minuter innan du kavlar ut den igen.

  • Du kan skära degen i trianglar för att rulla dem från små till stora och forma croissanter eller göra samma sak för att göra prästkragar efter att ha sammanfogat ändarna på ”croissanterna”. Faktum är att du lämnar ett lager för att lägga vaniljsås i mitten och pensla med sirap.
  • Lägg slutligen dina hemmagjorda bakverk på ett smort och mjölat bakplåtspapper och grädda dem gyllenbruna i ugnen (som tidigare förvärmts till 190°C). Vilken delikatess!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *