Om NyGammalMat.se


Mat från grunden

Under de senaste två åren har mitt matlagningsintresse gått åt att använda olika nya verktyg vilket tyvärr tagit mig ifrån viktiga grunder som alla kan dra stor nytta av i köket. Nu är det dags att rätta till det felet och jag bjuder in dig till att följa med på den resan. Här på NyGammalMat.se kommer du få läsa om tekniker och användbara verktyg. Vi skall tillsammans utforska olika inspirationskällor i testverkstaden och får skörda kunskap och recept ifrån dessa studier.

Det nya i balans

Samtidigt som grunderna är viktiga är dom nya verktygen roliga och man måste få ha roligt i köket, så vi skall inte släppa dom nya idéerna helt.  Sifoner, vattenbad och vakuumpackare; för att nämna några, bjuder på möjligheter att påverka mat på andra sätt än grunderna tillåter. Därför anser jag att dom definitivt har en plats här, men dom skall stödja matlagningen och inte styra den.

Din åsikt är viktig

En blogg blir roligare att följa om det råder en tvåvägskommunikation! Därför ber jag dig att kommentera, gilla och dela artiklar på sidan. Ju fler vi är som medverkar, desto bättre blir innehållet.