Pasta med pesto och mascarpone


Pesto med mascarpone


pasta-med-svamp-2

Om du vill få generella tips på hur du lyckas med pastasåsen klickar du på bilden ovan.

Tidigare har jag delat ett recept på pesto och här kommer en uppföljare, pesto med lika mycket mascarpone som tillsammans blir en väldigt krämig sås till pasta. Serveras här med farfalle, lite pinjenötter och riven parmesan.


Ingredienser för 4 portioner pasta med pesto och mascarpone

400 g torkad pasta
2 dl pesto
250 g mascarpone
Salt & svartpeppar


Gör såhär

Steg 1

4 liter vatten
20 g salt

Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Om du inte har en så stor kastrull fyller du din största kastrull med vatten så ytan är 5 cm från kastrullens ovankant. Tillsätt 5 g salt per liter vatten och koka upp.

Steg 2

400 g torr pasta

Tillsätt i kastrullen med vatten när vattnet kokar kraftigt. Lägg på locket och låt vattnet koka upp igen, först då lyfter du locket och rör runt i pastan så den släpper från botten.

Steg 3

2 dl pesto
250 g mascarpone

Blanda ihop i en skål stor nog att hålla all pasta.

Steg 4

När pastan nästan kokat färdigt sparar du undan 4 dl pastavatten. När pastan kokat färdigt häller du av den i ett durkslag och häller sedan pastan ner i pestoblandningen.

Steg 5

Blanda runt pastan och pestoblandningen. Späd med det sparade pastavattnet tills du har pasta med en krämig pestosås.

Steg 6

Salt & svartpeppar

Smaka av och servera.

Kommentera